Tuesday, December 15, 2009

Aku Wanita Biasa

Aku ini wanita biasa

Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana


Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..







Thank GOD..

Sudah lame rsenye ku meniggalkan blog ku ini..ini la akibt mls yg menjadi2 dlm diri ni...n xde pape cter nak tulis kan.idea xkuar2 pulak..ni nak cter skang aku dah keje..jd pembntu akauntan..ok la kan dari xde keje kan..tp cntrct utk 3months jek..pastu trpkse la aku mncari keje yg len...

slmt la aku punye exam aritu lepas..tggu cnvo jek..
he3
gumbira yg tidak terhingga.dah lme sgt duk kat uitm segamat tu kan..phm2 jek la..he3
aku bsyukur sgt dpt grad..dah abes satu penyiksaan yg sgt berat..mb aku akn keje dulu..smbung tu tgk keadaan la nmpknye..
he3

k la chow dulu....



Saturday, August 15, 2009

Luahan Hati

jahat sgt ke aku ni??smpai org pon nak ngutuk2 aku.name pon manusia kan mestila ade wat kesilapn.tp diri die tu perfect sgt ke nak kutuk2 aku cmtu..slmt la aku tu dari member aku,klu tak smpai mati la aku xtau org yg mcm ok ngn aku tu sbnrnye talam dua muke.mcm siot jek kan perangai cmtu..slmt la aku ni di kalangan org2 yg sabar jugak.klu x dah lme aku sound die..

sejahat2 aku pon xde la smapi nak kutuk kwn sendiri..die tu baik sgt ke???
ape la slh aku kat die pon aku xtau..mslhnye aku xde kacau n usik die pon tp nak at aku cmtu kan..
susah kan hidup ni.xde kawan pon susah tp ade kwn cmni pulak jdinye..

terpakse la aku trime.aku aggap jek la ini sumenye sbb slh aku..wlupon aku wat okjek ngn die,tp dlm hati ni tuhan jek yg tau ape yg aku rse.aku harap die berubah la kan..pndai btul manusia ni bermuka2 kan.xsgka la die tu..

mslhnye die tak mengaku yg mlut die tu jht.tp ade hati ckp org len mulut jahat..aku ni mmg da sah la mulut mmg jht.tp at least xe la aku nak utuk kwn sendiri kan.n aku dah citer kat mak n bf aku,diorg la je la yg phm mslh aku..n aku terima nsht diorg..aggap jek mungkin diri sendiri yg slh kan..
aku doakan org yg kutuk aku tu bahagia n sihat sentiase la..

brubah la,ko tu bukan budak2 lagi nak wat perangai cmtu.umr dah blh kwin dah..klu smpi ke tua cmni perangai ko,byk lagi la yg akan jd mgsa kutukan ko kan..lambt laun ko akn dpt jgk blsn ie..smada cepat atau lmbt jek la....





Tuesday, May 19, 2009

Intersesi pon bermula...


harini adlh hari ke2 aku intersesi...
penat la amek intersesi ni...
aku amek 2 sbjek...
taxation n investment...
tu la pdh nye org yg xclear paper kan...
tp pas intersesi ni aku harap aku lulus la...
sbb aku nak grade...
hehehe
doa2 kan le aku ni yek....
slmt la harini klas sgt best..
aku tak ngntok lngsung.klu tak aku mesti dah tersengguk2..sbb tdi 1 klas theory n satu klas lagi clcltion...
so xde la aku ni keje menangok jek kan...
kire ilang la ngntok aku ni....

yg pnting aku akan trus berusaha utk lulus dgn cemerlang nye dlm intersesi ni....
dah la byr yuran mhl...1sbjek rm200
kolej lagi la cekik darah...rm105...
melayang duit aku 5ratus...
tu la akibatnye org yg x clear paper kan...

ape2 pon korg doakan la aku ni lulus dgn cemerlang ye.....
amin....




tengkiu tocau...

hehehe...
sebenarnye aku dpt award ni daripade aidil..si tocau giler tu...
so die suh copy jek kan...
aku pon dgn senang hati tnpe memikirkan mase depan terus la copy bende allah ni...
so aku pon akan forward award ni kepade kwn2 yg len....
sape yg jadi pengikkut aku tu blh la amek award ni yek....
anda di alu-alu kan ye....

ok saye sudah abes merepek dah ni....
sekian....
aku saje jek nak bg tocau bangge....

Monday, March 02, 2009

Renungkanlah...

Berpesan-pesanlah kepada kebenaran dan kesabaran.Beberapa kata renungan dari Qur'an .Orang Yang Tidak Melakukan Solat:

Subuh : Dijauhkan cahaya muka yang bersinar

Zuhor : Tidak diberikan berkah dalam rezekinya

Asar : Dijauhkan dari kesihatan/kekuatan

Maghrib : Tidak diberi santunan oleh anak-anaknya

Isyak : Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya




Thursday, February 26, 2009

Apa Erti Seorg Sahabat????



sahabat,memeber.kawan...sumernye adlh makna yg sama.tp byk la kategori kwn2 ni..ade yg muncul time senang jek..ade yg puar2 jek.plastik la katekan..tp kwn yg pling berharga adlh kwn time susah dan senang...penah x korg ter pk klu hidup kite xde kwn..peh blh mati kutu la kan..tp kite kene pilih kwn yg btul2 utk kite...

klu setakat kwn time senang mmg byk giller la..name pon senang kan mesti org cepat jek nak dekat kan..time ade duit.kite belanja die,kua same2 n hangout la same2..tp klu time kite susah,terdesak,time nak guna duit,blh kire dengan jari la sape jek yg akan tolong kite..silap2 guna sebelah tgn pon blh kan..klu time senang jari2 kaki pon xckup nak kire brp bilangn nye kan...tgk la betapa plastik nye kwn2 yg cmni..jd elakkan la drp kwn yg cmni..akan menyusahkan hidup kite lagi ade la..

ade lagi satu kategori kwn ni lagi la teruk...siap tikam kite dari belakang pulak tu..selamat la tikm xguna guna brg tajam..klu tak blh mati n tembuk la bdn ni..huhuh
biaselah melayu kan byk istilah yg mendalam...menusuk ke kalbu la kirenye...ni mmg kwn yg xguna..dal a kite ni tlg die,pastu die buat dajal ngn kite kan...agak2 klu kwn cmni nak watpe ek???kite tikam ngn benda tajam bbtul bru tau kan...biar berdarah,mati bgus jgk kan...

kwn yg time kite susah senang itu la kwn yg sejati..sakit pening kite die amk tau..n time kite berseronok pon die ade..cmni la kwn yg bgus..marilah kite berusaha menjadi kwn dlm kategori ini..mmg la semua manusia bukan nye perfect..sentiasa melakukan kesilapan...tp kite ttp byk mase utk mmbtulkan kesilapan tu kan...

setakat ni jek la yg aku blh bebel kan utk mase ni..
klu ade lagi aku akan update kat korg ek...




Monday, February 23, 2009

Nasihat Lukman Hakim

1 - Hai anakku: ketahuilah, sesungguhnya dunia ini bagaikan lautan yang dalam, banyak manusia yang karam ke dalamnya. Bila engkau ingin selamat, agar jangan karam, layarilah lautan itu dengan SAMPAN yang bernama TAKWA, ISInya ialah IMAN dan LAYARnya adalah TAWAKKAL kepada ALLAH.

************


2 - orang - orang yang sentiasa menyediakan dirinya untuk menerima nasihat, maka dirinya akan mendapat penjagaan dari ALLAH. Orang yang insaf dan sedar setalah menerima nasihat orang lain, dia akan sentiasa menerima kemulian dari ALLAH juga.

************


3 - Hai anakku; orang yang merasa dirinya hina dan rendah diri dalam beribadat dan taat kepada ALLAH, maka dia tawadduk kepada ALLAH, dia akan lebih dekat kepada ALLAH dan selalu berusaha menghindarkan maksiat kepada ALLAH.

************


4 - Hai anakku; seandainya ibubapamu marah kepadamu kerana kesilapan yang dilakukanmu, maka marahnya ibubapamu adalah bagaikan baja bagi tanam tanaman.

************


5 - Jauhkan dirimu dari berhutang, kerana sesungguhnya berhutang itu boleh menjadikan dirimu hina di waktu siang dan gelisah di waktu malam.

************


6 - Dan selalulah berharap kepada ALLAH tentang sesuatu yang menyebabkan untuk tidak menderhakai ALLAH. Takutlah kepada ALLAH dengan sebenar benar takut ( takwa ), tentulah engkau akan terlepas dari sifat berputus asa dari rahmat ALLAH.

************


7 - Hai anakku; seorang pendusta akan lekas hilang air mukanya kerana tidak dipercayai orang dan seorang yang telah rosak akhlaknya akan sentiasa banyak melamunkan hal hal yang tidak benar. Ketahuilah, memindahkan batu besar dari tempatnya semula itu lebih mudah daripada memberi pengertian kepada orang yang tidak mahu mengerti.

************


8 - Hai anakku; engkau telah merasakan betapa beratnya mengangkat batu besar dan besi yang amat berat, tetapi akan lebih lagi daripada semua itu, adalah bilamana engkau mempunyai tetangga (jiran) yang jahat.

************


9 - Hai anakku; janganlah engkau mengirimkan orang yang bodoh sebagai utusan. Maka bila tidak ada orang yang cerdik, sebaiknya dirimulah saja yang layak menjadi utusan.

************


10 - Jauhilah bersifat dusta, sebab dusta itu mudah dilakukan, bagaikan memakan daging burung, padahal sedikit sahaja berdusta itu telah memberikan akibat yang berbahaya.

************


11 - Hai anakku; bila engkau mempunyai dua pilihan, takziah orang mati atau hadir majlis perkahwinan, pilihlah untuk menziarahi orang mati, sebab ianya akan mengingatkanmu kepada kampung akhirat sedang kan menghadiri pesta perkahwinan hanya mengingatkan dirimu kepada kesenangan duniawi sahaja.

************


12 - Janganlah engkau makan sampai kenyang yang berlebihan, kerana sesungguhnya makan yang terlalukenyang itu adalah lebih baiknya bila makanan itu diberikan kepada anjing sahaja.

************


13 - Hai anakku; janganlah engkau langsung menelan sahaja kerana manisnya barang dan janganlah langsung memuntahkan saja pahitnya sesuatu barang itu, kerana manis belum tentu menimbulkan kesegaran dan pahit itu belum tentu menimbulkan kesengsaraan.

************


14 - Makanlah makananmu bersama sama dengan orang orang yang takwa dan musyawarahlah urusanmu dengan para alim ulamak dengan cara meminta nasihat dari mereka.

************


15 - Hai anakku; bukanlah satu kebaikan namanya bilamana engkau selalu mencari ilmu tetapi engkau tidak pernah mengamalkannya. Hal itu tidak ubah bagaikan orang yang mencari kayu bakar, maka setelah banyak ia tidak mampu memikulnya, padahal ia masih mahu
menambahkannya.

************


16 - Hai anakku; bilamana engkau mahu mencari kawan sejati, maka ujilah terlebih dahulu dengan berpura pura membuat dia marah. Bilamana dalam kemarahan itu dia masih berusaha menginsafkan kamu,maka bolehlah engkau mengambil dia sebagai kawan. Bila tidak demikian, maka berhati hatilah.

************


17 - Selalulah baik tuturkata dan halus budibahasamu serta manis wajahmu, dengan demikian engkau akan disukai orang melebihi sukanya seseorang terhadap orang lain yang pernah memberikan barang yang berharga.

************


18 - Hai anakku; bila engkau berteman, tempatkanlah dirimu padanyasebagai orang yang tidak mengharapkan sesuatu daripadanya. Namun biarkanlah dia yang mengharapkan sesuatu darimu.

************


19 - Jadikanlah dirimu dalam segala tingkahlaku sebagai orang yang tidak ingin menerima pujian atau mengharap sanjungan orang lain kerana itu adalah sifat riya’ yang akan mendatangkan cela pada dirimu.

************


20 - Hai anakku; janganlah engkau condong kepada urusan dunia dan hatimu selalu disusahkan olah dunia saja kerana engkau diciptakan ALLAH bukanlah untuk dunia sahaja. Sesungguhnya tiada makhluk yang lebih hina daripada orang yang terpedaya dengan dunianya.

************


21 - Hai anakku; usahakanlah agar mulutmu jangan mengeluarkan kata kata yang busuk dan kotor serta kasar, kerana engkau akan lebih selamat bila berdiam diri. Kalau berbicara, usahakanlah agar bicaramu mendatangkan manfaat bagi orang lain.

************

22 - Hai anakku; janganlah engkau mudah ketawa kalau bukan kerana sesuatu yang menggelikan, janganlah engkau berjalan tanpa tujuan yang pasti, janganlah engkau bertanya sesuatun yang tidak ada guna bagimu, janganlah mensia siakan hartamu.

************


23 - Barang sesiapa yang penyayang tentu akan disayangi, sesiapa yang pendiam akan selamat daripada berkata yang mengandungi racun, dan sesiapa yang tidak dapat menahan lidahnya dari berkata kotor tentu akan menyesal.

************


24 - Hai anakku; bergaullah rapat dengan orang yang alim lagi berilmu. Perhatikanlah kata nasihatnya kerana sesungguhnya sejuklah hati ini mendengarkan nasihatnya, hiduplah hati ini dengan cahaya hikmah dari mutiara kata katanya bagaikan tanah yang subur lalu disirami air hujan.

************


25 - Hai anakku; ambillah harta dunia sekadar keperluanmu sahaja, dan nafkahkanlah yang selebihnya untuk bekalan akhiratmu. Jangan engkau tendang dunia ini ke keranjang atau bakul sampah kerana nanti engkau akan menjadi pengemis yang membuat beban orang lain. Sebaliknya janganlah engkau peluk dunia ini serta meneguk habis airnya kerana sesungguhnya yang engkau makan dan pakai itu adalah tanah belaka. Janganlah engkau bertemankan dengan orang yang bersifat talam dua muka, kelak akan membinasakan dirimu.


Luqman Al-Hakim merupakan seorang ayah yang penyayang, bijak dan sentiasa melihat semua anak-anaknya dengan penuh kasih sayang. Sentiasa memberikan nasihat dengan penuh hikmah dari hati ke hati. Manfaatkan sedikit sebanyak untuk aplikasi dan mengikuti nasihat2 Luqman Al-Hakim dalam kehidupan seharian kita. Moga bermanfaat pada sahabat2 sekalian dalam perjalanan kehidupan.

Saya Kembali

comel tak kitorg..
ape lgi xde keje...
tgkap gmbr la..

mcm tinggi jek aku ni kan...
huhuhuh



Pengetua AF7




Artikel yang di’tulis oleh Ellyna Ali daripada Murai memberikan berita sahih bahawa bakal pengetua Akademi Fantasia 7 (AF7) adalah seorang lelaki, namun siapakah gerangannya masih menjadi tanda-tanya. Antara nama-nama yang di’ramalkan adalah Datuk Ahmad Nawab, Datuk Johari Salleh, Khairil Johari Johar, Manan Ngah, Datuk Wah Idris, Zubir Ali, Farihin Abd Fatah, Acis, Aidit Ailfian, Ajai serta Amy Search.

Masing-masing mempunyai kelebihan tersendiri dalam bidang yang di’perjuangkan, sebagai contohnya Datuk Ahmad Nawab merupakan komposer yang di’segani kerana berjaya mengilapkan bakat-bakat besar seperti Datuk
Sharifah Aini & Ramlah Ram, 2 nama besar dalam bidang hiburan tanah air. Namun, adakah gaya orang lama Datuk Ahmad Nawab bersesuaian dengan konsep orang muda Akademi Fantasia?

Berlainan pula dengan Ajai, pengalamannya tidak’lah sehebat Datuk Ahmad Nawab, tapi
OHBULAN! tidak menyangkal bakat komposer yang terdapat dalam dirinya juga bukan calang-calang. Lagu ciptaannya sering menjadi siulan generasi masa kini, antara yang pernah menyanyikan lagu ciptaanya adalah Dato’ Siti Nurhaliza & Kris Dayanti, 2 nama besar dalam industri hiburan Malaysia & Indonesia.
Debaran AF7 kian terasa (sangat cliche), kita nantikan sahaja pengumuman yang bakal di’buat oleh pihak
Astro mengenai pengetua Akademi Fantasia 7.


Thursday, February 12, 2009

Kembar Seiras







Kempen Derma Darah

smlm ada kempen derma darah kat UITM,Segamat.konon nye aku nak gi la jgk derma darah.biase la aku kan pemurah.dah 2 sem aku nak derma darah xdpt2.jd smlm aku gi la sorg2 sbb mmber aku yg len mlm die ade test.ade jugak yg tkut nak derma.dah siap mkn2 sume,arround 12pm aku gi la penawar.mmg ramai giller la yg beratur.ade yg nak pengsan sume ade.mule2 aku gi kat kounter nak mintak borg, pastu nurse tu ckp borg kene stop dulu.punye la bersemangat nak derma darah, aku pon tunggu la dlm 30minit lg.ttbe borg derma tu die bukak blik.aku ape lg amek la 1.turs isi dengan cepatnye sebab kene Q ramai sgt.


1st skali kene timbang berat n tekanan darah.2x test tu aku lepas n xde masalah.2nd tu nak check kumpulan darah pulak.pon aku lepas n xde masalah..
kire aku mmg dah layak la nak derma.kumpulan darah aku darah B.mak aku kate ikut darah abah aku..

pastu kene la Q lg utk masuk derma darah.giller lame aku tunggu.dekat 3jam jugak la aku menjadi ahli penawar tu.pastu turn aku.die tnye la lgi skeli ape yg ptut die tnye..
n lg skali aku lepas..aku beratur pulak kat dlm tmpt org derma darah tu..sumenye tgh baring nak derma darah..smpai yg munth2 pon ader..kecut jgk perut aku tgk..depan aku ade 2 org n blkang aku ade la dlm 50rg lg nk derma darah..ttbe nurse tu ckp ber darah dah hbis..
dengan bengang nye aku blik bilik..n org yg 2 org depan aku tu pon blik ..yg blkg aku tu apetah lg..msti la xdpt jgk kan..slmt la aku ni di kalangn org yg sabar tau..



peh,tp klu nak ingat2 blik dah la 3jam aku menuggu nak derma darah..pastu beg darah dah hbis pulak.geram giller..macam nak nangis pon ade..sedih2.tp nak wat cmne kan,bukan rezeki aku nak derma darah tu...

::aku yg sedih::






The Real Harmoine Granger

Ni la sebenarnye Harmoine Granger


Nama sebenar die Emma Watson


Ntah cmne aku blh suke nme ni..
Name die unik la..
Aku minat Harry Potter lg pon..
Die belakon dlm citer tu..
Sbb tu la aku terpinjam name die..



Tuesday, February 10, 2009

Potential Breakup Songs

It took too long
It took too long
It took to long for you to call back
And normally I would just forget that
Except for the fact it was my birthday
My stupid birthday

I played along
I played along
I played along it rolled right off my back
Obviously my armor was cracked
What kind of a boyfriend would forget that?
Who would forget that?

The type of guy who doesn't see
What he has until she leaves
Don't let me go
Cause without me, you know you're lost
Wise up now or pay the cost
Soon you will know

You're not livin' till you're livin'
Livin' with me
You're not winnin' till you're winnin'
Winnin' me
You're not gettin' till you're gettin'
Gettin' to me
You're not livin' till you're livin'
Livin' for me

This is the potential breakup song
Our album needs just one
Oh baby please
Please tell me

We got along
We got along
We got along until you did that
Now all I want is just my stuff back
Do you get that?
Let me repeat that
I want my stuff back

You can send it in a box
I don't care just drop it off
I won't be home
Cause without me, you know you're lost
Minus you I'm better off
Soon you will know

You're not livin' till you're livin'
Livin' with me
You're not winnin' till you're winnin'
Winnin' me
You're not gettin' till you're gettin'
Gettin' to me
You're not livin' till you're livin'
Livin' for me

You can try, you can try
You know I know it'd be a lie
Without me you're gonna die
So you better think clearly, clearly
Before you nearly, nearly
Mess up the situation that your gonna miss dearly, dearly
C'mon

You're not livin' till you're livin'
Livin' with me
You're not winnin' till you're winnin'
Winnin' me
You're not gettin' till you're gettin'
Gettin' to me
You're not livin' till you're livin'
Livin' for me

This is the potential breakup song
Our album needs just one
Oh baby please
Please tell me

This is the potential make-up song
please just admit you're wrong
Which will it be?
Which will it be?



Picnic TIme



kanak2 ribena g mandi kat sagil



sape lompat paling tinggi

Jom Jual Topup..


Mobile money provides any handphone users the convenience to payANYONE, ANYTIME, ANYWHERE.

Mobile Money is a payment service provider that allows users to TAP to Pay (using MM Card) and SMS to Pay (Using Mobile Phone) with just one account.

  • To be a MM User, one just need to register for a MM Account with a MM Card and mobile phone. 

  • Registration could be done instantly at any MM Merchants and service could be access instantaneously right after registration.

  • MM Users will be rewarded when they spend using Mobile Money with TAP Dollars and TAP Dollar could be used instantly to redeem for services and product via SMS



Mobile Money International Sdn Bhd was established in February 2005 and currently has a paid-up capital of RM22 million. The major shareholders of Mobile Money International Sdn Bhd are Kuok group and Mr. Lee Eng Sia.

The charter of Mobile Money is to provide Merchants and consumers with a convenient and secure 
Mobile Payment and Mobile Commerce platform.

The idea was first initiated by the founder Mr. Lee Eng Sia 4 years ago. Mr. Lee was the former Managing Director of Nibong Tebal Paper Mill. He created leading brands such as Premier facial tissue and Cutie Compact toilet rolls. He was also the angel investor and former chairman of REDtone International Bhd.

The Board of MM consists of the Chairman Dato' Zainal Abidin bin Putih, who is also the director of TNB, CIMB & ESSO; the Managing Director, Mr. Lee Eng Sia and the directors, Mr. Tan Gee Sooi and Mr. Robert Bruce Mebruer.

Mobile Money (MM) payment system complies with the regulator's stringent requirements. MM Mobile
Payment platform allows everyone to pay anyone, at anytime from anywhere with just one SMS. It also allows one to receive money from anyone, from anywhere, at anytime. MM Mobile Payment system is very secure and it is a closed loop payment system.


Lee Eng Sia is Mobile Money's founder, he first came up with this revolutionary idea in 2002. After working at Hewlett-Packard for 9 years, he joined his family business as MD of Nibong Tebal Paper Mills for 12 years. In his tenure as MD, he created two number 1 brands: Premier box tissues and Cutie Compact toilet rolls.

He was also chairman of REDtone International Bhd. Backing him up at Mobile Money is a team of highlycapable professionals from various fields: IT, banking, marketing as well as telecommunications.



REGISTER NOW!!!

RM1O

OR

RM110

Anda blh menjadi dealer..

n blh jual topup n dpt profit...

join skang...

sape cpt die dpt...





Kerinduan

Hari ni aku nak melyan perasaan aku...
yg sebenarnye aku ade rindu kat sorg ni.
aku tak dpt jmpe die mggu ni...
sbb aku tak blik umh..
aku kene dok uitm segamat ni...
ni sume psl klas MYOB la...
benci la...
klu tidak mesti aku dah blik da..
tp tkut gak nak blki..
nnti mak aku mrh pulak sebab asek blk jek..
sbb mggu lepaskan cuti panjang..
melampau sgt la klu aku nak blik kan..

ha,kan aku dah merepek ni.Tlgla aku supaye tak merepek lg..
tp mslhnye aku xmau tido la..
slmt klas kul 10am sok..
ape nak jd la kan..
bukan nak mmbce buku..
wat ni ade mase pulak kan.biase la klu rension cmne nak study kan..

ape lg ek aku nak merepek..
wat mase ni dah xde kot..
nnti ade mse aku merepek lg ek..

yg penting aku rindu kat acit..
hahahaha



Friday, February 06, 2009

ilham dari member

Aku adalah insan yang tak punya
Cuma rasa cinta membara
Lalu tercipta rinduku padanya
Kerana cinta bahagia

Pujangga menyatakan oh cinta berharga
Dari emas dan permata
Lalu ku bawa cinta di persada jiwa
Sinar menyuluh gelita

Sewaktu debar cintamu terasa melanda
Bangkit rinduku padamu di ketika itu
Lalu tersentak diriku sedari lamunan
Kini sebenarnya aku telah kau tinggalkan

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu kucuba menaburi cinta
Bagimu tiada nilainya
Tiada harta dan cinta




10 sikap wanita disukai lelaki


* Sikap Keibuan
Banyak lelaki yg terpikat pada wanita yg bersikap keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang. Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas dan gelisah dan senang hati ketika mahu bermanja. Jangan tunggu sampai melahirkan baru nak tonjolkan sikap keibuan. Setiap wanita ada potensi keibuan dalam diri masing-masing.

* Keanak-anakkan
Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yg menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.

* Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yg berpengertian tidak terus mengeluarkan kata2 yg kasar atau menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

* Menghargai
Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dgn wanita yg suka diperlakukan dgn lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

* Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya.Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yg terbaik kepada dirinya.Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan lelaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yg tidak suka isteri yg masih kelihatan cantik dan ramping walau dah punya anak 3??

* Pandai berbicara
Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita,wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yg pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yg baik, serta mengalihkan topik yg agak serius kepada perbualan yg lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yg suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dgn baik dan berfikiran terbuka.

* Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda. Apabila berhadapan dgn suasana yg baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

* Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dgn wanita yg menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

* Simpati dan Prihatin
Lelaki suka wanita yg murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yg mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dgn indah dan mempesona 


irah cyg



:: irah ::
ni lah budak yg aku paling geram
comel la sesangat...
ni lah die anak sedare aku yg pling aku syg..
skang die dah jd kakak..
3 feb 2009 aritu die dapt adk pempuan..
bru la msuk 2 ank sedare aku.
bile la nak 10 org..
heheheh
eeeeee...
geram nyer..

f.a.m.i.l.y




ini la family aku..
yg xberape nak bsr n tak brape nak kecik
yela aku ade 5 bradik, skang dah 2 ank sedara n 1 akak ipar...
tp best tau..
ni pic ktorg time raya
time raya jek la nak amek gmbr ramai2 pon..
klu x jgn harap...
abg aku dah kwin,dok umh sendiri
abg aku lg sorg duk kl..
skang die study lg..
adik aku pon blaja kat pasir gudang
aku pon study lg...
skang yg tinggal kat umh cume abah,mak, n adik aku yg kecik jek...
kire mak n abh aku mcm bru dapat ank 1 la kan...
pape pon aku syg family aku
dorg mmg best

Cinta Gue

Dia la yang selalu membuatkan saya bahagia



aku lemah tanpa kamu
ku ingin mu dampingi ku
aku fahami aku bukan terbaik utk dirimu
sampai syurga ku menuggu
sampai syurga ku cintamu
hanya satu
hanya kamu..

kau bagaikan udara
yang membantu aku utk terus hidup di atas dunia
tanpa mu ku lemah
masih aku tak berdaya
kerna kau maha karya cinta

tuhan bila masihku di beri kesempatan
izinkan aku utk mencintanya
namun bila waktu ku tlh hbs dengannya
biar cinta hidup sekali ini saja

walau sedetik kau pergi
kembara sepi
ku jelajahi duka ini
tiada suria lagi