Thursday, August 26, 2010

E.M.P.T.Y

Seriously aku tak tau ape yang dah jadi dengan diri aku ni.Sume yang aku wat serbe tak kene jek.daripada semalam aku asek nak marah2 jek.mslhnye aku xtau knp aku blh nak marah2..sume org kat sekeliling aku,aku marah kan.dah macam ape ntah xtau punce tetibe aku nak marah kat org kan.dah sewel agknye aku ni.semalam petang aku dah stat rse nak marah org.smpai la ke petang td aku rse cmtu.

sekarang ni len pulak yang aku rse,aku xde rse nak marah plak.tp masalahnye aku xde pulak rse hepi.dah macam org xde perasaan la plak kan.adoi,aku tgh pelik ni apsal la perasaan aku boleh jadi cmni.tolong..tolong..tolong..

kenapa ek dengan aku ni.aku marahkan sape sbnrnye.aku xpuas ati ngn sape sbnrny..please!!!..give me the answer.pelik kan tp ni la yang jadinye pade diri aku daripada semalam.

sekarang ni ape yang aku rse kosong..kosong..kosong..xde satu perasaan pon skang ni.sumenye empty jek.kenape la ni,pening dah aku pk kan dari smlm knp aku cmni.Ya Allah berikan lah aku petunjuk.ape yang patut aku wat sekarang ni.kalau dah perasaan suke or hepi dah xde..ape yang aku kene wat.aku kene pilih perasaan and mood yang mane sbnrnye.

aku sndiri risau dengan diri aku sekarang ni.serbe tak kene.setan pe lak yang dah tersmpuk dalam badan aku ni kan.aku harap esok dtg dengan ceria nya untuk aku and dah xde lagi perasaan cmni.aku mahu kembali kepada perasaan aku yang normal.perasaan yang hepi..bukan smpai xtau perasaan ape skang ni.aduh...

**sangat-sangat berharap esok muncul dengan tenang dah bahagianya..


Sunday, August 15, 2010

Kakak Yang Mungek


Saturday, August 14, 2010

Nadiku

Penyanyi: Sabhi Saddi
Tajuk Lirik Lagu: Nadiku

Suara kisah kita
Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita
Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikanku
Walau sezarah air mata
Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

p/s: lagu ni sangat best la..aku sangat suke.dan sekarang sangat menggila..hihi
jom gi pasang mp3 korang,tgk lirik ni..nyanyi bersama..:)


Wednesday, August 11, 2010

1st Day Puasa

Hari ini 1st day puase untuk tahun 2010. Tadi pagi lepas sahur dah settle sume aku tido semula. Punye la khusyuk sune tido kat dalam isi rumah tu, aku terjage la pulak. Tgk2 jan dah pukul 7.23am. Aku keje arini tapi dah terbangun lambt kan. Sebab bulan pose mak tak bukak kedai, so mak pon tido la..Padan muke aku xde spe yang dpt kejutkan aku. Selamat la aku bangun dengn sendiri nye. Aku trus gi mandi & siap2 untuk gi keje. Dah siap2 nak gi keje, aku bukak pintu pon xde sape yang sedo aku nak gi keje. Bukan men sedap lagi diorg tido. hihihi

Aku smpai kt office pukul 7.56am. Selamat la tak lmbt aku gi keje. Lagi 4minint jek nak kul 8.ooam.. Untuk mase skang ni baru kul 8.37am. Aku blum lapar lagi.Tapi x tau la nnti cmne plak perut aku ni kan. Harap2 bertahan sampai berbuke nnti la. Untuk hari pertama puase rasenye aku xde mslh kot.

*Terlupe bawak balik botol air (yang masih ade air) balik umah. Still ade kat office ni. Jangan aku terteguk sudah la..Malu ooo,kang budak2 production nampak plak..hihi


Niat Puasa

Foto: Niat Puasa


-NAWAITU SAUMARADIN AN'ADA'I FARDHU SYAHRI RAMADHANA HAZIHISSNATI LILLAH HI TAALA-

Ramadhan Datang Lagi


Esok 11.08.2010 (Rabu) bermula la untuk seluruh umat Islam menjalankan ibadah puasa. Tanpe sedar esok dah mule puase kan. Macam blm ready jek nak puase,tp nak raya..hehe.. Macam cepat jek mase berlalu. Pagi nanti dah kene bangun untuk bersahur. Selamat la aku duk ngan parents, so xde masalah terlajak untuk sahur. Sebab mak ade boleh kejutkan. hehe..

Di kesempatan ini, saya Shahrul Huda binti Mohtar a.k.a combie a.k.a huda ingin mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa dengan hati yang tenang. Smg pada bulan yang mulia membawa seribu makna dan rezeki kepada kite semua. Perbanyakkan amalan dan beribadat kepada Yang Mencipta untuk mendapat keredhaan daripada-Nya..

Jagalah segala tingkah laku dan seala yang boleh membatalkan puase kite yek.. Yang penting, jangan la curi2 makan tau..(pose yang2 yok la jwbnye)..

-Selamat Berpuasa kepada seluruh umat Islam die serata dunia-


Tuesday, August 10, 2010

LBS The Series


Dari novel terlaris di Malaysia, kemudian ke Layar Perak, kini Lagenda Budak Setan pergi ke drama bersiri pula. Aku baru jek abes tengok drama bersiri tu kat Astro Prima kul 10.30pm (selasa) tadi. Untuk permulaan cerita ni ok la. Best..Sebab drama die citer lagi details daripada filem kan. Yela filem kan amik masa yang singkat untuk dimuatkan dalam mase 2jam la cmtu. So,better korang tgk drama la sebab die menceritakan dari mula smai abes dengan mndalam dan teliti nye. Cewahh..

Hero dalam citer ni Kasyah (Farid Kamil) masih dikekalkan dari filem ke drama. Tapi yang tak bape nak syok tu, heroin die tukar la. Dalam filem watak Ayu (Lisa Surihani) best. Comel pon comel. Untuk yang drama ni die tukar heroin la (peserta program pilih kasih kot). Maybe die nak try bakat baru kot. Cume pada aku la,aku yang kurang feeling nak tgk citer ni sbb aku minat giller Lisa Surihani kalau berlakon ngan Farid Kamil. Erm,xpe la.. Pape pon aku tetap sokong cerita melayu. Sebab citer melyu semakin lame semakin best.. hihihi

Yang penting lagu tema citer ni sangat best. Jom layan lagu ni. Gio - Bila Cinta. 
Ok chow dulu.. 


Friday, August 06, 2010

Shout!!!

I miss my boy..
I love my boy..
I need my boy..
Help me..
"Saya sudah meroyan kerinduan ni"
miss  & love Abdul Rashid bin Abu Talib

Putus Sudah

gelang kristal ku yang sudah putus

Harini aku baru perasan yng gelang kristal hijau aku dah xde kat tangan dah. Agknye dah lame ilang nye kan aku pon x perasan. Tp td ttbe aku terjumpe gelang tu. Rupenye gelang tu dah putus la.Sayang nye.tu gelang emas yang mak hadiah kan untuk besday aku 4tahun yang lepas. tahun 2006. mmg patot la die putus kalau dah hayatnye pon dah 4thun kan. skang dah xde pape aksesori dah kat tangan.yang tinggal cume cincin emas jek.tu pon mak bagi mase besday 2007. tgk la hayat cincin ni sampai bile plak. 

Skang dah keje xde can la nak hadiah besday dari mak lagi.Oppps lupe la plak,rupenye dah keje pon aku still dpt hadiah la dari mak. Aku terlupe plak yang mak bg duit untuk aku wat cermin mate baru.hehehe..
ape la kan dah keje pon cermin mate mak yang tukang beli n tukarkan.ala kali ni jek,nnti tahun depan mesi xkan dapat punye..heheh..berbalik kepada gelang kristal hijau yang putus tu, mgkin die halus sgt kan,tu yang putus tu.tunggu ade duit la nak repair semule gelang tu, sayang la mak yang belikan..gelang tu pon dah same usia ngn anak sedare aku. betapa lamanye aku pakai gelang tu. setiap hari aku pakai.pdahal banyak kali tersgkut sebabt halus kan,xde pulak putus. tp kali ni tengah tido plak yang boleh putus.

ha ni la nak tunjuk spec yang mak blikan.hehehe



Thursday, August 05, 2010

05.08.2010

Setiap hari saya akan melayari website tv3 untuk online voting untuk cata muzik-muzik. Saya akan menghabiskan klik sampai 20 kali untuk lagu yang saya minat. Sekarang ni saya memang tengah gila untuk meng'vote' lagu Faizal Tahir - Hanyut dan Faizal - Adrenalin.


Kadang2 saya akan membahagi kan voting untuk 20kali tu kepada 3-4 lagu yang saya suka.hehehe..Sekarang ni lagu Sabhi Saddi - Nadiku sangant memukau dan membuatkan saya menjadi terlupa untuk men'vote' Faizal Tahir. Sori la yek kadang2 saya ter miss untuk mengundinye. Sebab dah terbanyak tekan untuk lagu Nadiku.


Saya memang seorang yang tamak, rasanye vote sehari 20kali tu xcukup untuk saya. Sebab saya nak vote lagi satu lagu dari Akim - Inilah Cinta.


So sekarang terpksa bahagikan 4lagu untuk vote dengan adil dan saksama. cewahh...
Tapi yang paling sedih nye arini saya xdapat nak vote sebab kat page tv3 tulis "wajah baru". So saya xboleh nak log in. Kite tunggu esok jek la. Bukan men penat lagi menulis kat atas smbil nak bukak website tv3, tetibe die berwajah baru la pulak. So kite tunggu jek la wajah surprise tv3 dengan wajah barunye itu.


sekarang mood saya telah brtukar menjadi xde mooh.. :(

profit

aku baru sebulan lebih join bisnes topup online ezyreload tau. tp tadi aku dapat sorg yang register di bwh nama aku. walaupon kommision nye xbesa tp aku rse suke jek sbb aku berjaya jgk mendftrkan sorg kwn aku tu. chinese plak tu kan. cmtu la die support kwn.

kepade sesiape yang berminat nak wat bisens topup online ezyreload boleh dftr dengan kadar yang sgt rendah.cume rm20 shj untuk seumur hidup.jgn lepaskan peluan ni k.

korang boleh dftr dengan klik ni http://www.ezyreload2u.net/combie 
sebarang pertanyaan blh email sy: combie_gurlz@yahoo.com

out

Wednesday, August 04, 2010

Drama Terbaik

Aku baru jek abes tengok drama bersiri yang aku gilai. Ape lagi kalau bukan drama Gelora Di Hati Sara 2 kat TV2 (dah macam promote TV2 plak nampk gayanya kan.hehehe.Dari awal cerita ni start aku memang tak pernah miss tengok drama ni. Dah masuk musim ke2 pon aku la penonton yang setia menanti untuk dan menonton cerita ini. Drama siri ke2 ni sambungan dari Siri yang pertama. Kenapa la agaknye aku berhantu sangat tengok cerita ni:-

1. Pertama sekali sebab aku suke pelakon die. Aku sangat suke Rosyam Nor berlakon. Kalau die yang berlakon rase macam terkilan sangat kalau tak di tengok kan die berlakon.hehehe..Tu la aura pelakon kepada peminatnye memang sangat mendalam kan.

2. Yang kedua pulak, aku sebenarnye memang suke Fauziah Latiff (habisla kalau sume pelakon aku suke kan). Walaupon die penyanyi dulnye,tapi die berlakon lagi best la.Macam dah lame giller jek die berlakon. Syabas la Fauziah Latiff.Watak die sangat sopan jek & memang sangat sesuai dengan perwatakan die.

3. Jeng3,actualy madu si Sara ni pon aku suke jgk. Watie Sadali. Dah kalau ketiga2 pelakon utama die aku suke of course la mmg aku keje menghadap citer ni jek kan.hehehe.Watie dalam citer ni die mmg gedik la,mengade2 sume la. And smpai aku pon menyampah kat die.Maknenye watak yang die bawak tu berkesan la sampai aku jadi menyampah kat die.

4. Jalan cerite drama ni sangat best la. Walaupon citer die slow,mmg citernye details la.Segala2 nye kite akan tau kalau kite xmiss tgk citer ni. Dah kalau mmg orang giller tgk citer ni sume die kate best kan.Tapi nak cakap ape lagi dah mmg best..hehehe..

Tak sabar rasenye nak tunggu citer ni abes. Tadi aku tgk baru episod 13. Aku rse byk lagi jalan citernye. Aku sangat kesian la kat Sara.(dah macam aku plak yang menghayati watak Sara tu kan). Ade ke orang setabah dan sesabar Sara ni. Kalau ade la,mmg org tu la orang yang paling aku sallute..Orang wat ape jek kat die,buli kt die pon die sabar jek. Ni apetah lagi orang yang rampas suami die kan.Adusss..Tak dapat ku bayangkan la kalau bende tu jadi kat aku.Mmg aku xsekuat Sara la.Ade pmpuan tu aku tibaikan.hehehe

*Tak sabar rasanya nak tunggu episod alan datang minggu depan. Ish,kenapala die wat seminggu sekali jek drama ni. Sabgat sabar menunggu episod seterusnye..


Tuesday, August 03, 2010

Rindu

Date: 03 August 2010
Day: Tuesday
Time: 11:37pm
Place: Home

Malam2 cmni ape lagi,kerinduan pon datang la kan..Rindu aku rindu kamu cinta kita..hehehe..tibe2 aku terase rindu yang amat sangat dekat Abdul Rashid bin Abu Talib. Kenape la tetibe aku rindu sangat2 kat die ni.. Dah kenape la agaknye kan. Syg ku tengah keje tu,tbe2 die msj suh carikan lagu Chris Brown - Forever. Lagu lame yang die nak. Agaknye nak melayan perasaan kot..heheh..

I miss you >>> Abdul Rashid


Rutin Setiap Bulan

Date: 03 August 2010
Day: Tuesday
Time: 11:20pm

Huarrrgh..(ni bukan nangins tau,tapi ni tengah mengeluh kepenatan). Selepas seharian bertungkus lumus menyiapkan kerja kat office.Yela bulan ni 7hb kan hari sabtu, so kene wat gaji awal sket ari jumaat la. Alhamdulilliah la tadi sume nye dah settle kan. Akhirnye dapat jugak la sy menghabiskan semua kerja, habis kire gaji sume staff, kire epf, socso and PCB.

Bulan ni gaji sy sikit la Sbb 2hari sy MC. Pastu 1.5hari sy Unpaid Leave. Sehari tu sbb sy sakit, tp gi klinik xdapat MC.. :) Padan la dengan muke aku kan. Ingatkan dapat la MC. Rupe2 nye x dapat. Hampeh jek. Mb sbb ramai kot patient time tu. Tak pon MC punye surat dah abes. He.. Logik ke tak ek alsan tu.. Xpe la yang penting dah lepas.

Lagi setengah hari yang aku ponteng tu sbb aku jadi penyorak merangkap personal assistant kepada Abdul Rashid bin Abu Talib sebab die ajak aku gi teman die men futsal. Aku walau ape pon yang die ajak aku mmg nak gi jek. Tu yang aku ponteng keje tu. Padan la ngn muke aku lagi kan...Pastu gaji sikit nak mengeluh plak.

Pastu kan nak cite ni, sebab semalam aku tak sempat nak update blog ni, yang semalam punye citer aku nak citer malam ni jugak pon blh kan..Kire qada' la ni kan. Semalam aku amek half day lagi, sebab gi interview kat company dalam PTP. Adus,aku ingtkan company tu ade office yang betul2 office la kan, rupenye company tu dalam cabin jek. Aku macam xbersemangat jek nak interview semalam. Tapi ku gagahkan jugak sebab ade peneman di kala suka dan duka ku..heheh..Tapi mase masuk dalam cabin tu sgt sejuk la, tapi dapat kat lua die bukan men panas berdenting lagi la. Boleh hangus duk kat lua cabin lelame kan.. Aku interview post Finance asisstant. Tak tau la dapat ke x kan. Yang penting kite dah mencube kan. Rezeki jek la mane yang dapat.

Tapi kalau dapat, duk dalam cabin tu blh ke aku ni keje? Erm,tapi org len dah lame keje dalam cabin tu pon ok jek, aku jek yg mengade kan..:)..kalau dapat and die adjust gaji sgt cntik,ape lagi aku bedal la..Skang ni tgk jek la mane yang dpt kan. Kalau xdpt mmg stay jugak la kt company skang ni.

Ok la dah puas membebel rasenye. Chow :-