Wednesday, August 04, 2010

Drama Terbaik

Aku baru jek abes tengok drama bersiri yang aku gilai. Ape lagi kalau bukan drama Gelora Di Hati Sara 2 kat TV2 (dah macam promote TV2 plak nampk gayanya kan.hehehe.Dari awal cerita ni start aku memang tak pernah miss tengok drama ni. Dah masuk musim ke2 pon aku la penonton yang setia menanti untuk dan menonton cerita ini. Drama siri ke2 ni sambungan dari Siri yang pertama. Kenapa la agaknye aku berhantu sangat tengok cerita ni:-

1. Pertama sekali sebab aku suke pelakon die. Aku sangat suke Rosyam Nor berlakon. Kalau die yang berlakon rase macam terkilan sangat kalau tak di tengok kan die berlakon.hehehe..Tu la aura pelakon kepada peminatnye memang sangat mendalam kan.

2. Yang kedua pulak, aku sebenarnye memang suke Fauziah Latiff (habisla kalau sume pelakon aku suke kan). Walaupon die penyanyi dulnye,tapi die berlakon lagi best la.Macam dah lame giller jek die berlakon. Syabas la Fauziah Latiff.Watak die sangat sopan jek & memang sangat sesuai dengan perwatakan die.

3. Jeng3,actualy madu si Sara ni pon aku suke jgk. Watie Sadali. Dah kalau ketiga2 pelakon utama die aku suke of course la mmg aku keje menghadap citer ni jek kan.hehehe.Watie dalam citer ni die mmg gedik la,mengade2 sume la. And smpai aku pon menyampah kat die.Maknenye watak yang die bawak tu berkesan la sampai aku jadi menyampah kat die.

4. Jalan cerite drama ni sangat best la. Walaupon citer die slow,mmg citernye details la.Segala2 nye kite akan tau kalau kite xmiss tgk citer ni. Dah kalau mmg orang giller tgk citer ni sume die kate best kan.Tapi nak cakap ape lagi dah mmg best..hehehe..

Tak sabar rasenye nak tunggu citer ni abes. Tadi aku tgk baru episod 13. Aku rse byk lagi jalan citernye. Aku sangat kesian la kat Sara.(dah macam aku plak yang menghayati watak Sara tu kan). Ade ke orang setabah dan sesabar Sara ni. Kalau ade la,mmg org tu la orang yang paling aku sallute..Orang wat ape jek kat die,buli kt die pon die sabar jek. Ni apetah lagi orang yang rampas suami die kan.Adusss..Tak dapat ku bayangkan la kalau bende tu jadi kat aku.Mmg aku xsekuat Sara la.Ade pmpuan tu aku tibaikan.hehehe

*Tak sabar rasanya nak tunggu episod alan datang minggu depan. Ish,kenapala die wat seminggu sekali jek drama ni. Sabgat sabar menunggu episod seterusnye..


2 comments:

encik aidil banting said...

apa ni? haha

Shahrul Huda Mohtar said...

ape ko tau..ni la drama kegemaran ku..hu3