Tuesday, May 31, 2011

macam bagus | mari lihat cermin bersama


benci dengan orang yang perasan diri sendiri bagus. pdhal ? hampeh. ko lagi x bgus dari org yang buat salah tu. pelik ek kalau ade manusia yang camni. susah la hidop ni oi. kalau ko asik ingat diri ko jek yang bagus. masing-masing kan buat kesilapan. jadi, jgn terlalu judge orang macam ko tu x penah buat silap. agak2 la oi.

orang macam ni kite nak panggil ape ek. poyo ye jugak. berlagak baik la kan. sok suci.. hehe.. mmg x berkenan la orang yang camni. jangan la ko aggap diri sendiri terlampau perfect. kadang2 nk nasihat tu kene diri sendiri. jadinye sebelum melakukan sesuatu ingt la orang sekeliling yang akan jadi tau walau pon memule tak tau kan. sedih la ade orang cmni. kesian pon ye jugak. 

kadang-kadang orang camni buatkan diri dia sendiri yang membuka aib pada diri sendiri. kesian la.. perjalanan ni panjang. jadi, setiap apa yang kita nak cakap or nasihat or anything la, pastikan diri kita ni perfect tau. kalau tak perfect maknanya diam jek la. lagi senang kan. 

berhenti la menjadi orang yang berlagak baik.. padahal rekod hidup ko tu lebih x baik dari orang lain. sekian. kene alert benda cmni tau. n aku pon kene ingatkan diri sendiri jugak. sebab kita manusia kan. tapi jangan berlagak la dengan apa yang kau ada...

p/s: tepuk dada tanya hati.




2 comments:

fyza said...

kenape awak?

Shahrul Huda Mohtar said...

ada la sket.. luahan hati la awak..